Diefstal en preventie & Verkeersveiligheid - Raadgevingen | 20 Juli 2015

Diefstal van uw auto vermijden: 10 praktische tips

© Secunews.be

De nonchalance van sommige eigenaars maakt het autodieven, van wie men het opportunisme en de professionaliteit niet mag onderschatten, wel erg gemakkelijk. Daarom geven we hier enkele tips van veiligheidsexperts van de politie en de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.Hoe kunt u autodiefstal voorkomen?


• Laat uw wagen nooit met draaiende motor of met de sleutel in het contact achter, ook niet om even snel de krant te halen of een brief te posten.


Parkeer indien mogelijk op goed verlichte en drukbezochte plaatsen. Als u voor een parkeergarage kiest, houd uw ticket dan bij u.


• Hebt u een garage? Zet uw wagen dan altijd binnen en sluit altijd alle toegangen naar die garage af.Laat geen reservesleutels achter in uw wagen.


• Geef uw autosleutel niet af aan een onbekende (parkingbewaker ...); het is te gemakkelijk om er snel een kopie van te maken.


Sluit altijd alle ramen, deuren en de kofferbak af, ook als u maar even weg bent. Als de auto een antidiefstalinstallatie heeft, activeer die dan met uw afstandsbediening.


• Draai de voorwielen in de richting van de stoep en blokkeer het stuurslot. Bij recente wagens gebeurt dit automatisch als u de sleutel uit het contact haalt.


Laat de wagen in versnelling staan en trek de handrem op. Dat bemoeilijkt het opheffen en takelen.


• In bepaalde omstandigheden kan het gebruik van een speciale stuurstang of een metalen constructie die de pedalen of de versnellingspook blokkeert, een bijkomende hindernis vormen.


Laat uw boorddocumenten en andere documenten die uw persoonlijke gegevens bevatten nooit achter in uw wagen.Arnould Christian
Hoofdcommissaris o.r.


Verder lezen: http://besafe.be/nl/doelgroep

|

« Vorige pagina


 

 

Nieuwsbrief

Inschrijven !