Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

Bijstand en preventie

Cocaïne blijft de meest gebruikte illegale psychostimulerende drug in Europa. Het veroorzaakt waarschijnlijk ook de meeste problemen, vooral als de gebruiker wil afkicken. Wat zijn de effecten van de sterkste vorm van cocaïne, namelijk Crack?

Zonder geobsedeerd te zijn door de mogelijkheid van een carjacking, ben je in enkele specifieke situaties best voorzichtig om zo het risico op autodiefstal tot een minimum te beperken. Voorbeelden van zo'n situatie: je wordt geprovoceerd, er gebeurt een lichte aanrijding, je wil instappen om weer te vertrekken of je komt thuis met de wagen. 

Als belangrijkste energiebron van onze woning is elektriciteit alomtegenwoordig. Dit is echter niet zonder enig gevaar. Een defect stopcontact, een elektrisch apparaat dat al een dagje ouder wordt of spatjes water op een elektrische geleider kunnen fataal zijn.

Geweld tegen kinderen kan fysiek, seksueel of psychologisch zijn, of te maken hebben met ernstige verwaarlozing. Iedereen die op professionele basis met kinderen in aanraking komt, kan vroeg of laat te maken krijgen met een mogelijk geval van fysieke mishandeling. We bekijken hier hoe je het beste kunt reageren in een dergelijke situatie.

Om de sociale controle in een stadswijk te verbeteren en het gedrag van de bewoners positief te beïnvloeden, is het essentieel om er leven in te brengen door constant passage en evenementen aan te moedigen. Een goed georganiseerde ruimte en het gevoel van de bewoners erbij te horen maken een wereld van verschil.