Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

Bijstand en preventie

Is het mogelijk om de risico's op woninginbraken te verkleinen? Welke goede gewoonten zouden we individueel moeten  aannemen en welke acties kunnen we in een buurt organiseren om woninginbraken te voorkomen? Hier zijn de antwoorden met 1 DAG NIET!

Alle ouders worden vroeg of laat met deze vraag geconfronteerd. Maar wat is het juiste antwoord? Kan ik mijn kind zonder toezicht achterlaten? Kan het, in geval van een probleem, gepast reageren? Hoe kan ik het op dergelijke situaties voorbereiden en nadien zien of het de nodige vaardigheden heeft verworven?

Een thermische onkruidverdelger mag enkel gebruikt worden door een ervaren volwassene en enkel zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. In dit artikel bespreken we uitvoerig de vele risico’s die het gebruik van dit toestel met zich meebrengt. Ook geven we belangrijk advies voor zowel voor als tijdens als na het gebruik van een gasbrander of een elektrische brander.

Compromitterende foto’s, beledigende en kwetsende opmerkingen of bedreigingen … Sommige jongeren geven toe het slachtoffer te zijn van pesterijen via het internet. Geüploade filmpjes en foto’s, geposte berichten enz. verspreiden zich razendsnel en blijven ook oneindig lang “rondzwerven” in cyberspace. Hoe ontdekken we deze vorm van pesten en wat kunnen we eraan doen?

Wat is nu eigenlijk de beste manier om met uw hond om te gaan, zodat u zijn gedrag in goede banen kunt leiden, kunt voorkomen dat hij agressief wordt en hem in alle omstandigheden de baas kunt? In dit artikel zien we hoe zijn gedrag wordt bepaald door de genen, de omgeving en de opvoeding, en bekijken we hoe we kunnen voorkomen dat een hond agressief wordt en daardoor ongelukken veroorzaakt.