Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

Bijstand en preventie

Wat moet je doen als je vastzit in een menigte in beweging, je ingesloten wordt en je niet meer zelf kan kiezen waar je heen gaat? Wat zijn de juiste reflexen om uit dit soort situaties te geraken?

Veiligheid bij een evenement mag je niet improviseren. Alle partijen (organisatoren, autoriteiten, hulpdiensten en politie) moeten hierbij worden betrokken. Het gebrek aan onderverdelingen in een tent verhoogt het risico op snelle uitbreiding van brand. Er is dus minder tijd om het publiek te evacueren. Veiligheidsnormen zijn daarom uiterst belangrijk.

Tegenwoordig is spanning in het leven van een hulpverlener alomaanwezig. Spanning kan altijd en overal opduiken. Steeds vaker kan een verkeerd begrepen woord of gebaar ertoe leiden dat een situatie uit de hand loopt. Hoe houd je tijdens een crisissituatie de dialoog in stand? 

Elke beveiligingsprofessional, ongeacht zijn vakgebied, zal je vertellen dat je veiligheidsrisico’s nooit volledig kan uitsluiten. Met welke risico's moet een particulier rekening houden en hoe kan hij zijn bezittingen en zichzelf effectief beschermen en tegelijkertijd de kosten van deze beveiliging in de hand houden? Wat moet hij doen voor een optimale elektronische beveiliging?

Mensen die besluiten om te stoppen met het gebruik van een al dan niet legaal psychotroop middel (dat op de hersenen inwerkt), krijgen vaak te maken met een sterke behoefte om dat middel toch weer opnieuw te gebruiken. Die sterke drang of craving kan leiden tot een terugval. Het is dus erg belangrijk om te leren daar goed mee om te gaan.