Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

Verkeersveiligheid

Wat moet je doen als je plots in een mistbank terechtkomt? In deze tijd van het jaar kan je als automobilist plots worden overvallen door een dichte mist die het zicht sterk beperkt. We geven je hier enkele praktische tips.

Fietsers zijn kwetsbare gebruikers en daarom tracht de wegcode hen te beschermen. We bespreken hier de belangrijkste bindende regels die de plaats op de openbare weg bepalen van fietsers die individueel of in een groep van minder dan 15 fietsers.

Vanaf nu donderdag 1 oktober 2020 moeten automobilisten bij filevorming spontaan een open strook creëren om de hulpdiensten langs te laten. Hoe reageer je? Geldt dit principe voor autosnelwegen en belangrijke stedelijke verkeersassen?  

De herfstperiode kan weggebruikers onaangename verrassingen bezorgen: bruuske temperatuurdalingen, aanvriezende mistbanken, vroege duisternis, gladde wegen door dode bladeren of modder en, afhankelijk van de streek, bevroren sneeuw of ijzel.

Bijna driekwart van de motorongevallen gebeurt in de periode van april tot oktober! Het is dus vooral in de herfst van levensbelang om voorzichtig te zijn als je op de moto onderweg bent. Welke tips kunnen we motorrijders geven?