Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

Verkeersveiligheid

Een lange reis met de wagen moet je goed voorbereiden. Uiteraard moet je auto technisch volledig in orde zijn en je bagage correct ingeladen en vastgemaakt worden. Zorg er ook voor dat je alle nodige documenten bij hebt en vooraf je route plant… We geven je hier een handige checklist en nog wat praktische tips voor je vertrek.

De stress bij het vertrek, de files, de warmte, de eentonigheid van het traject, … het zijn allemaal factoren die bijdragen tot het grote aantal verkeersongevallen op de autosnelwegen tijdens de zomermaanden. Daarom is het absoluut noodzakelijk om je reis goed voor te bereiden en om ervoor te zorgen dat je optimaal in vorm bent.

Je kan een proces-verbaal altijd betwisten als je vindt dat waarvan je beschuldigd wordt niet (helemaal) klopt. Dat kan ook bij onmiddellijke inningen. Hoe pak je dat aan?

Met de terugkeer van het goede weer zien we ook de wielertoeristen weer massaal op onze wegen. Maar wat zijn de regels als men met verscheidene fietsers samen rijdt? Mogen twee fietsers naast elkaar rijden ? Mag een groep fietsers de rijbaan gebruiken? Wanneer moet men wegkapiteins en begeleidende auto’s voorzien?

Van in het voorjaar tot in de herfst worden er overal in ons land wielerwedstrijden georganiseerd en alles speelt zich af op de openbare weg. Gelukkig zorgen politie en signaalgevers voor de veiligheid van renners, begeleiders en publiek. Maar ook jij kan er mee voor zorgen dat alles veilig verloopt!