Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

Verkeersveiligheid

Een zebrapad is voor voetgangers de veiligste plaats om over te steken, maar sluit helaas het gevaar op ongeval niet helemaal uit. Ook als voetganger moet je trouwens het verkeersreglement respecteren! Enkele nuttige tips om de risico’s voor jou als voetganger tot een minimum te beperken. 

Als automobilist moet je bij een controle door een bevoegd persoon altijd bepaalde documenten kunnen voorleggen. Bovendien moet je in geval van panne, ongeval of brand ook de adequate uitrusting bij hebben.

De grootlichten, dimlichten, standlichten, mistlichten, waarschuwingslichten en twee witte dagrijlichten zijn allemaal verplichte lichten op je auto. Weet jij in welke omstandigheden je deze lichten moet of mag gebruiken?  En in het bijzonder wanneer je de dimlichten moet aansteken?

Voetgangers zijn kwetsbare weggebruikers. De wegcode legt bestuurders daarom heel wat beperkingen en verplichtingen op om zo de risico’s op een ongeval voor voetgangers tot een minimum te beperken. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) organiseert op 10 maart  2020 opnieuw het Vlaams Congres Verkeersveiligheid. Het opzet ervan is "Visie Zero" of "samen naar nul verkeersdoden" tegen 2050. Zet daarom jouw schouders mee onder het belangrijkste verkeersveiligheidscongres in Europa en schrijf je snel in!