Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

Verkeersveiligheid

In de winterperiode is het door mist, gladde wegen of de laaghangende zon vaak gevaarlijker op de weg. Zeker als motorrijder moet je dan extra opletten. Bovendien moet je zorgen voor aangepaste kleding.

Een rotonde oprijden en verlaten moet met de nodige voorzichtigheid en volgens bepaalde verkeersregels. Maar hoe doe je dat veilig en hoe weet je of het om een rotonde gaat of niet?

Mag ik mijn mistlichten overdag gebruiken als het stortregent? Wat bij lichte mist? Veel bestuurders twijfelen over de regels voor het gebruik van voor- en achtermistlichten. 

Het staat buiten kijf: als fietser ben je erg kwetsbaar in het verkeer. Het komt er dus op aan om de risico’s op een ongeval zo klein mogelijk te maken en dat kan onder andere door zelf goed te kijken en… door zelf gezien te worden.

Zodra de temperatuur onder de +7°C zakt, zorgen winterbanden voor veel betere prestaties en dus voor meer veiligheid dan zomerbanden, niet alleen op besneeuwde of verijzelde banen, maar ook op natte of modderige wegen en zelfs op een droog wegdek!