Bijstand en preventie

NIEUWS

1 JOUR SANS : Journée nationale contre les cambriolages le 13 novembre !

Is het mogelijk om het risico op woninginbraken te verminderen? Wat zijn de goede gewoonten die individueel moeten worden aangemoedigd en welke acties kunnen in een wijk georganiseerd worden om woninginbraken te voorkomen? De actie 1 DAG NIET die in 2014 in België werd opgestart door een groep burgers en professionals, biedt iedereen, zowel particulieren als de lokale overheid, de mogelijkheid om initiatieven voor te stellen en de goede praktijken in de strijd tegen inbraken te delen.

De weg naar een verkeersveilige gemeente

Over 30 jaar willen we nul verkeersdoden op onze wegen. Dat is de ambitie van Vlaanderen. Maar met de huidige cijfers van 254 dodelijke verkeersslachtoffers vorig jaar (coronajaar met minder verplaatsingen) en 315 in 2019 zijn we er nog lang niet.

Hoe help je iemand in shock na een ongeval?

In geval van een verkeersongeval, een brand of een gewelddadige overval kan je, in afwachting dat de hulpdiensten ter plaatse komen, slachtoffers die in shock of zelfs bewusteloos zijn, bijstaan. Hoe herken je iemand in shock? Wat moet je doen als een slachtoffer niet meer reageert?