De federale en de lokale politie zijn nu wettelijk meer betrokken bij veiligheidsscreenings. In dit seminarie: wat is hun rol, welke info moet of mag de politie meedelen aan andere screeningdiensten, hoe kunnen gevoelige gegevens worden afgeschermd, enz.
Tips
NIEUWS
Bewaar je gereedschap in je voertuig of staat je bestelwagen geparkeerd tijdens de werken of gedurende een hele nacht? Denk dan aan het risico op inbraak. Wees dus waakzaam.
Een wachtwoord alleen biedt niet voldoende bescherming voor toegang tot een onlineaccount. Tweestapsverificatie maakt het veiliger: een sterk wachtwoord + een code via je smartphone of vingerafdruk of een specifieke applicatie.
Waarom veroorzaakt een inbraak een, soms zware, emotionele schok bij slachtoffers? Er kan zelfs een trauma optreden, zoals hyperwaakzaam zijn en voortdurend overmand worden door negatieve gedachten. Tips om van de spanning en het onveiligheidsgevoel af te raken.
Na een verkeersongeval is de bestuurder vaak angstig om terug de baan op te gaan. Dit gevoel kan gaan van een lichte angst tot een ernstige fobie om nog te rijden. Nochtans is weer de weg opgaan een noodzakelijke stap.
In het kader van een gerechtelijke procedure is het mogelijk om zich "als benadeelde persoon te verklaren". De aangever kan zo door de rechtbank als "slachtoffer" worden erkend en worden ingelicht over de voortgang van zijn dossier. Maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in?
Het slachtoffer van een aanranding, verkrachting of een aantasting van de seksuele integriteit maakt een uiterst traumatische ervaring door en voelt zich vaak hulpeloos. Welk advies moet men geven en hoe kan men helpen bij het indienen van een klacht?