Tips

NIEUWS

De gevaren van elektriciteit in huis

Als belangrijkste energiebron van onze woning is elektriciteit alomtegenwoordig. Dit is echter niet zonder gevaar. Een defect stopcontact, een elektrisch apparaat dat al een dagje ouder wordt of spatjes water op een elektrische geleider kunnen fataal zijn.

Structurele aanpak van deepfakes

Teneinde deepfakes te bestrijden pleit Europol voor meer opleiding en een aanpassing van de reglementering van repressieve diensten. Een evenwicht vinden tussen veiligheid en de rechten van de burgers is echter moeilijk.

Hoe voorkom je een sacjacking?

Bij sacjacking grist de dader je handtas of een ander voorwerp uit je wagen door de deur te openen of een ruit in te slaan terwijl je vertraagde of zelfs stopte wegens de drukte of na een list van de dader.

Toon empathie voor een efficiënt gesprek!

Elke professional die tussenkomt of bijstand verleent zal altijd één of meerdere betrokkenen ontmoeten. Daarbij is het onontbeerlijk dat hij de communicatie bevordert en dus een empathische houding aanneemt. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het vormt de basis van elk gesprek.

Spijtoptanten in België

Sinds de wet van 22 juli 2018 kan een dader strafvermindering krijgen door een medeplichtige aan te geven. Wat zijn de voorwaarden en soorten beloften van deze samenwerking met justitie?