Tips

NIEUWS

Verhoor door de politie: wat zijn mijn rechten?

Wat zijn de rechten van een slachtoffer dat klacht neerlegt bij de politie en wordt ondervraagd? Kan een getuige weigeren om verklaringen af te leggen wanneer hij wordt verhoord? Mag de verdachte van een misdrijf tijdens een politieverhoor de vragen niet beantwoorden? 

Wat is de rol van de douane?

Douanebeambten maken deel uit van de Federale Overheidsdienst Financiën en voeren een breed scala aan taken uit. Ze werken in het hele land (havens, luchthavens en snelwegen), vaak in samenwerking met andere politiediensten. Laten we hun taken eens nader bekijken.

Elektrisch voertuig in brand: nepnieuws of niet?

Hoaxes of nepnieuws zijn valse, verouderde of uit de context gerukte informatie die voornamelijk via het internet wordt verspreid. Wijdverspreide video's van brandende elektrische auto's suggereren dat dergelijke branden dagelijkse kost zijn, maar klopt dit wel?

Wat doen bij mensen met Diogenessyndroom?

Mensen die lijden aan het Diogenessyndroom weigeren over het algemeen elke vorm van hulp, ondanks de moeilijkheden en de risico’s waarmee ze worden geconfronteerd. Het vergt een geleidelijke aanpak en multidisciplinaire samenwerking opdat ze begeleiding zouden aanvaarden.