Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

SECUNEWS VZW

De vakantie is begonnen: de festivals volgen elkaar in hoog tempo op en de toeristische trekpleisters worden overspoeld door mensen … de ideale periode voor zakkenrollers. Zij voelen zich op hun best op overvolle treinen, trams en bussen, op grote festivals en in drukbezochte attractieparken.

Het is levensgevaarlijk om een kind in de auto te laten als het warm is en de zon op de wagen brandt. Het lijkt evident, maar elk jaar weer worden er kinderen naar het ziekenhuis gebracht met een zonnesteek. We geven een aantal elementaire tips, vooral ter bescherming van de allerkleinsten.

Of je nu weggaat voor een paar dagen of voor een hele maand, neem voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat er in je huis of appartement wordt ingebroken. Wacht niet tot de laatste minuut om de beveiliging van je eigendom te regelen!

Oorspronkelijk waren het voormalige militairen, maar na de Tweede Wereldoorlog werden de eerste criminele motorbendes in de Verenigde Staten opgericht. Hells Angels, Outlaws, Bandidos: deze bandieten op motorfietsen kwamen in de jaren zeventig van de vorige eeuw ook naar Europa. Een terugblik op de geboorte van de motorbendes, een fenomeen dat we nu op alle vijf continenten zien. 

Het volstaat niet om het kind voor te bereiden door het te leren de trucs van de kinderlokkers te herkennen en er juist op te reageren. Als ouder moet je zelf ook waakzaam zijn en veiligheidsinstructies geven aan je kind en aan diegene die het tijdelijk onder zijn hoede heeft.

Het vertrouwen van de burgers in de instellingen is een van de grondslagen van een democratie. Dat geldt des te meer voor de politie die de goede uitoefening van de individuele rechten en vrijheden moet garanderen, maar die dat soms ook kan belemmeren.

Als je op vakantie naar het buitenland gaat vraagt dat wel wat voorbereiding op het vlak van je voertuig, de bagage, de nodige documenten, de routeplanning … Bovendien moet je zelf in vorm zijn om die vaak lange afstand zonder ongelukken te kunnen afleggen. Maar wat is belangrijk als je onderweg bent?

IBZ NL BottomPrVlaamseBrabant bottomlogo FBPSU NL 250 VSV LOGO