Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

SECUNEWS VZW

Hoe moet een kind reageren als het zich bedreigd voelt door een onbekende volwassene? Welke raad kan men best geven? Hier geven we enkele instructies die ze moeten volgen indien ze in gevaar zijn.

Veel mensen profiteren van de zomer om hun tuin te onderhouden of om in de vrije natuur te wandelen... waar teken voorkomen die soms de ziekte van Lyme dragen. Deze kan ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid. Hoe kunnen we onszelf beschermen en toch van de natuur blijven genieten?

De codex over het welzijn op het werk voorziet een aantal maatregelen naargelang het soort werk als de temperatuur te hoog oploopt. Wat moet een werkgever doen om zijn werknemers te beschermen? Mogen de werknemers het werk stilleggen? Mogen ze vroeger aan hun dagtaak beginnen? Hebben ze recht op airconditioning?

De politie registreerde verleden jaar in België meer dan 44.000 diefstallen van of uit een voertuig. Dit cijfer houdt geen rekening met sacjackings, veel diefstallen worden daarenboven niet aangegeven. Naar wat zijn de dieven op zoek? Vooral naar waardevolle spullen (laptops, smartphones, etc.) die zichtbaar in het voertuig werden achtergelaten…

Wat moet je doen om een vergunningsplichtig vuurwapen te verwerven, af te geven of te verkopen? Je  kan het enkel verwerven en wettelijk voorhanden houden indien de houder hiertoe een vergunning heeft, toegekend door de provinviegouverneur van zijn verblijfplaats. Dit is een vergunning “model 4”.

Hoe kan je veilig een ruiter inhalen? Mag je een groep ruiters doorbreken als je voorrang hebt? Na een herhaling van de regels en tips voor de ruiters zelf op de openbare weg gaan we in op de juiste reacties van andere weggebruikers wanneer zij ruiters tegenkomen op straat.

Met de komst van verhuurplatformen zoals Airbnb of Booking is het aanbod van toeristische logies gestegen en worden veel mensen verleid om heel hun woning of een deel ervan aan vakantiegangers te verhuren. De Brusselse en Waalse wetgeving werd aangepast om de veiligheid van de bewoners maar ook om de rust van de buurt te garanderen.

IBZ NL BottomPrVlaamseBrabant bottomlogo FBPSU NL 250 VSV LOGO