Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud van Secunews vzw te optimaliseren op basis van statistieken over het surfgedrag van onze lezers. Door verder te surfen, aanvaardt u het gebruik van cookies voor deze doeleinden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Privacyverklaring

A A A

SECUNEWS VZW

Cocaïne blijft de meest gebruikte illegale psychostimulerende drug in Europa. Het veroorzaakt waarschijnlijk ook de meeste problemen, vooral als de gebruiker wil afkicken. Wat zijn de effecten van de sterkste vorm van cocaïne, namelijk Crack?

Particulieren die een pistool dat het projectiel voortstuwt met lucht- of gasdruk wensen te kopen, vragen zich dikwijls af: welk type wapen mag ik voorhanden hebben? Ben ik verplicht om het bij een wapenhandelaar te kopen? Hoe moet ik het transporteren? Ben ik verplicht om ermee in een erkende schietstand te schieten?

In Wallonië zijn bosactiviteiten erg populair. In een bos mag echter niet zomaar alles en de natuur moet worden beschermd. Wat staat er hierover in het Boswetboek? Hoe moet je je gedragen en hoe mag je je te voet, met de mountainbike, te paard of met de auto in het bos verplaatsen?

Kan je de politie erbij halen als een hond erg agressief gedrag vertoont, op straat of in de buurt? Welke maatregelen kan de burgemeester nemen als daarbij personen in gevaar kunnen zijn? Hoe kan de gemeente in deze context ingrijpen om de risico’s te beperken van honden die als gevaarlijk bekend staan?

Geweld tegen kinderen kan fysiek, seksueel of psychologisch zijn, of te maken hebben met ernstige verwaarlozing. Iedereen die op professionele basis met kinderen in aanraking komt, kan vroeg of laat te maken krijgen met een mogelijk geval van fysieke mishandeling. We bekijken hier hoe je het beste kunt reageren in een dergelijke situatie.

Zonder geobsedeerd te zijn door de mogelijkheid van een carjacking, ben je in enkele specifieke situaties best voorzichtig om zo het risico op autodiefstal tot een minimum te beperken. Voorbeelden van zo'n situatie: je wordt geprovoceerd, er gebeurt een lichte aanrijding, je wil instappen om weer te vertrekken of je komt thuis met de wagen. 

Als belangrijkste energiebron van onze woning is elektriciteit alomtegenwoordig. Dit is echter niet zonder enig gevaar. Een defect stopcontact, een elektrisch apparaat dat al een dagje ouder wordt of spatjes water op een elektrische geleider kunnen fataal zijn.

IBZ NL BottomPrVlaamseBrabant bottomlogo FBPSU NL 250